项目名称:设计师品牌集合店


类       别:室内改造
项目地址:中国北京
设计时间:2018年4月~5月
施工时间:2018年5月~7月
建筑面积;214平米
主创设计师:赵洋
团队设计师:王子君、关骥
摄影版权:鳞见设计工作室

该项目是位于北京市芳园西路的一处临街店铺改造项目。时尚行业被大众所熟知的一面普遍是酷炫、抓眼球,而我们希望塑造一个“安静整洁”的设计感,让产品成为主角,空间干净、巧妙。


The project is a renovation project of a street-front shop located in Fangyuan West Road, Beijing. Fashion industry is generally known as cool, eye-catching, and we hope to create a "quiet and tidy" design sense, so that products become the leading role, space clean and ingenious.

从品牌的logo和字面中,我们直观的感受是“维度”、“字体结构共用”、
“秩序”,结合委托人的需求和品牌的背景文化,我们设立的空间概念是:
“维度交织”。

From the logo and literal of the brand, our intuitive feelings are "dimension", "shared font structure", "order" combines the client's needs and the background culture of the brand. We set up the concept of space as follows:"Dimensional interweaving".

▼  改造前


▼  改造后


由于项目所属物业的施工要求,此次改造不能涉及改变街道统一的外立面,在入口与橱窗的设计上我们只能尽可能的避免出现大面积变动,因此,我们希望通过强化入口的视觉张力,尽可能将室内氛围引向室外,呈现出室内维度向外延伸的视觉感受。

First of all, the property of the project requests that we cannot change the facade of the building, so we can only process the entrance and window simply. But we hope that even if it is a simple entrance, we should pull the indoor atmosphere outward, Which present a outward extension of the dimension.

 ▼  入口立面


整个空间的基础是“一”字形的砖混结构,空间逻辑简单清晰,同时,委托人在使用功能上的要求也并不复杂,所以我们希望最终呈现的状态能保持空间原本的“简单质朴”。

The basic shape of the project is rectangle, simple and clear logic. The functional requirements of the client are not complicated, so we hope that the final state can maintain "simple and plain".

▼  入口室内


白色无论从功能和视觉上看都是“最单纯”的颜色,水泥色则是该建筑的原貌,我们以水泥色为底色,将入口、橱窗、更衣间和部分展示空间等空间节点嵌套以白色,以片段式的质感交替表现改造与原貌、展示与本色的“维度交织”,用干净的线条刻画各个功能体量间的交接轮廓,我们希望得到一个尽量“不加修饰”的结果。

White is the "simplest" color both functionally and visually. The cement color is the original look of the building. We use the cement color as the background color to embed some white space such as the entrance, the window, the dressing room and some exhibition spaces. Fragmented texture alternation shows the“Interweaving Dimensions”of renovation and origin, exhibition and nature. And we use straight lines characterizing the contour between each volume, we hope to get a result that is as undecorated as possible.

▼  入口区


▼  展示区


▼  展示区


在造型上我们做的唯一一个动作是拉了“半个斜顶”,它的作用在功能上是藏起空调等管线,在效果上一方面衬托了一半裸顶,另一方面局部的“条形镜面”将空间翻转、倾斜的映入天花,“条形”再将其切碎、重组,我们希望它能呈现出一种更有趣的“维度交织”。

The only action we made on shaping was to make up half "slanted ceiling". Its function is to hide the pipelines such as air conditioner. On the one hand, it represents a "half bare top", on the other hand, “Strip mirror”upturns and tilts the space, and cuts it into pieces,and reorganizes it. We hope it will present a more interesting "Interweaving Dimensions".

▼  
前台


▼  展示区


▼  展示区


▼  展示区


▼  展示区


▼  展示区


我们以少量的细节处理呼应下logo,但我们希望最终的空间气质是整体感比较强的、突出产品的。

We echo the logo with a few processing of detail, but we hope that the final space character is more integrated and more protruding products.

▼  门细节


▼  展示区


▼  平立面图

京ICP备19011023号-1